Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των €45 μέχρι 2 kg   |   Παράδοση προϊόντων σε 1 - 10 ημέρες

E-mail: info@bio-kifisia.gr - Τηλεφωνικές παραγγελίες download Τ: 210 80 13 428

Candida η κρυφή νόσος που επηρεάζει το ανοσοποιητικό μέχρι και την ψυχολογία.

Ο Κάντιντα Άλμπικανς είναι ένας ζυμομύκητας , δηλαδή ένας μικροοργανισμός που ζει και αναπαράγεται φυσιολογικά στον ανθρώπινο γαστρεντερικό σωλήνα.Όταν όμως αυτός πολλαπλασιάζεται υπερβολικά γίνεται βλαβερός εξασθενώντας την άμυνα του οργανισμού μας.

Στόχος αυτού του κειμένου είναι να μας  πληροφορήσει όσο πιο αναλυτικά γίνεται σχετικά με την ύπαρξη και την υπερανάπτυξη του μύκητα Κάντιντα Άλμπικανς , τόσο την πρόληψη του όσο και την αντιμετώπιση του.
Θα δούμε πώς η καντιντιακή λοίμωξη που στη συνέχεια θα ονομάζεται καντιντίαση, δημιουργείται στον οργανισμό και πώς επηρεάζει την υγεία.

Η Κατάσταση του πεπτικού συστήματος επηρεάζει την υγεία του σώματος αλλά και την ψυχολογία μας.
Έχουμε ξεχάσει την μεσογειακή διατροφή που βασίζεται επί το πλείστον σε φυτικά, φυσικά προϊόντα, με τα διάφορα μαγειρευτά φαγητά, με τα πικρά χόρτα , τα όσπρια, το καλό γιαούρτι, το καλό ψωμί, το ψάρι και το κρέας μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Είναι ο σημερινός τρόπος ζωής και αυτά που τρώμε λοιπόν που ευθύνονται για πολλά προβλήματα υγείας. Κοιτάξτε τις διαφημίσεις αλλά και τα ράφια στα super market , τα οποία είναι γεμάτα από ραφιναρισμένες τροφές.
Μεγάλη ποικιλία από αναψυκτικά με υπερβολική ζάχαρη ......αλλά και με «μηδέν ζάχαρη» με γλυκαντική ουσία την ασπαρτάμη, ένα αναγνωρισμένο δηλητήριο . Γαριδάκια, πατατάκια, μπισκότα, μαργαρίνες, και όλες αυτές οι βιομηχανοποιημένες τροφές.

Το τί σημαίνει υγιεινή διατροφή, διαφέρει πολύ από σε σχολή σε σχολή και από άτομο σε άτομο. Χρειάζεται ο καθένας να μάθει τί του ταιριάζει, να εναρμονιστεί με το σώμα του και να μάθει, να το «ακούει» και φυσικά να αποφεύγει τις ακρότητες.

Η λανθασμένη διατροφή κάνει τον μύκητα Candida Albicans και άλλους βλαβερούς μικροοργανισμούς να αναπτύσσονται στον οργανισμό μας και να δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα υγείας.
Το να διατηρούμε το πεπτικό μας σύστημα σε καλή κατάσταση είναι πολύ σημαντικό γιατί από εδώ ξεκινούν όλες οι αρρώστιες. Μπορεί γενετικά να έχουμε κάποιες προδιαθέσεις αλλά αυτές δεν θα εκδηλωθούν σε παθήσεις εάν δεν ξεφεύγουμε από τα όρια της καλής διατροφικής υγείας και τον σωστό τρόπο ζωής που υποστηρίζει την καλή λειτουργία του σώματος, του νου και του πνεύματος. Είναι σημαντικό να ακολουθούμε σε γενικές γραμμές μια προσεκτική και ισορροπημένη διατροφή, προκειμένου να παραμείνει γερό.

Δεν πρέπει να μπει κανείς σε φόβο και εμμονή με τις πληροφορίες που δίνονται παρακάτω , δηλαδή ότι επειδή έχει κάποια από τα συμπτώματα που αναφέρονται, θα αρρωστήσει , ή αν τύχει να φάει κάποια γλυκά θα δημιουργήσει καντιντίαση αμέσως. Το σώμα μας έχει μεγάλες αντοχές. Δείτε τα τυχόν συμπτώματα σαν μία προειδοποίηση, ώστε να αλλάξετε. Μήπως είναι καιρός να πάρουμε την υγεία στα χέρια μας λοιπόν;

Δώστε την ευκαιρία στο σώμα. Εκείνο αυτοθεραπεύεται και επιστρέφει σε ομοιόσταση. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει, είναι να αντιμετωπίζει επί μακρόν συνεχόμενες καταχρήσεις . Έτσι λοιπόν οι πληροφορίες αυτές προσφέρονται , ώστε να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης ζάχαρης και άλλων γλυκών, παγωτών, αναψυκτικών προϊόντων λευκών αλεύρων , μακαρονάδων κ.τ.λ.π , αλλά και των αντιβιοτικών.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι μέσω της εξομάλυνσης της διαβίωσης του εντέρου και της σωστής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος καθώς και της αποκατάστασης της φιλικής εντερικής χλωρίδας, ενδυναμώνουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάμε την ισορροπία του μεταβολισμού μας.

Όλα αυτά θα ανανεώσουν το σώμα σας την ψυχολογία σας καθώς και την διάθεση διότι αυτό που συμβαίνει στο πεπτικό σύστημα  επηρεάζει μαζί με το σώμα, τόσο το νου μας όσο και τη διάθεση μας.


« Το σώμα μας έχει την ιδιότητα να αυτοθεραπευεται. Ύψιστη σημασία έχουν οι παράγοντες διατροφή, κίνηση, περιβάλλον, τρόπος ζωής και τρόπος σκέψης »
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΚΗΤΑΣ CADIDA ALBICANS

Ο Καντιντα Αλμπικανς είναι ένας ζυμομύκητας , δηλαδή ένας μικροοργανισμός που ζει και υπάρχει φυσιολογικά στον ανθρώπινο γαστρεντερικό σωλήνα, σε μικρές φυσιολογικές ποσότητες και ίσως έχει ορισμένες ωφέλιμες λειτουργίες.

Όταν όμως αυτός πολλαπλασιάζεται υπερβολικά, κυρίως λόγω της υπερβολικής λήψης τροφών που τον τρέφουν και άλλων παραγόντων , όπως η χρήση αντιβιοτικών και άλλα. Γίνεται βλαβερός εξασθενώντας την άμυνα του οργανισμού μας, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα υγείας ειδικά όταν υπάρχει σε χρόνια κατάσταση.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΝΤΙΝΤΙΑΣΗΣ

Ένα καλό σημάδι που φανερώνει την πιθανή εξάπλωση του κάντιντα είναι η αίσθηση εξάντλησης και η έντονη επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες, καθώς αυτά αποτελούν τη βασική τροφή για τις αυξανόμενες ποσότητες του μύκητα στο έντερο.

Όσο περισσότερο τρώτε ζάχαρη και ραφιναρισμένες αμυλούχες τροφές, που έχουν την ιδιότητα να διασπόνται γρήγορα σε σάκχαρα , τόσο περισσότερο πολλαπλασιάζετε και βγαίνει εκτός ελέγχου ο μύκητας. Στο τέλος όλα αυτά αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο με τη σειρά του δεν τα βγάζει πέρα και μπορεί να επιτρέψει στον μύκητα να διεισδύσει και σε άλλα σημεία του σώματος, εκτός του γαστρεντερικού σωλήνα.

Άλλα σημάδια προσβολής είναι: εκνευρισμός, λήθαργος, θολούρα, μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δυσφορία, νευρικότητα, κατάθλιψη, γαστρεντερικά προβλήματα όπως αέρια και τυμπανισμοί, κακή αναπνοή, δυσκοιλιότητα, κολίτιδα, κυστίτιδα, δερματικά εξανθήματα, μυκητίαση στα νύχια των ποδιών, εναλλαγές διάθεσης δυσανεξία και αλλεργίες. Επίσης προβλήματα των οργάνων αναπαραγωγής όπως κύστες, κολπίτιδα, κράμπες κατά την περίοδο.

Οι διατροφικές αλλεργίες αυξάνονται σήμερα και συχνά ακούς ανθρώπους να λένε « είμαι αλλεργικός στα πάντα και δεν ξέρω τι να φάω».
Ένα σημάδι επίσης είναι η αυξημένη εναπόθεση λίπους, και γενικά το πάχος. Σε πολλούς ανθρώπους η πιο φανερή ένδειξη είναι η μεγάλη κοιλιά με τυμπανισμό και δυσκοιλιότητα.
Η καντιντίαση είναι επίσης εμφανής σε πολύ αδύνατους που δεν μπορούν να πάρουν βάρος και έχουν συχνά διάρροιες και υδαρή κόπρανα.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΝΤΙΤΙΑΣΗΣ

Πολλά από αυτά τα συμπτώματα που υπάρχουν για χρόνια , εκδηλώνονται σε παθήσεις.

Η καντιντίαση θεωρείται από πολλούς εκπροσώπους της ολιστικής θεραπευτικής ότι είναι υπεύθυνη η εν μέρει υπεύθυνη για πολλές χρόνιες παθήσεις.

Είναι σημαντικό όμως να ξέρουμε ότι πολλά από τα παραπάνω συμπτώματα, μπορεί να οφείλονται και σε άλλες ανισορροπίες στο έντερο, όπως εντερική δυσβίωση όπου παθογόνα βακτήρια έχουν αναπτυχθεί πολύ η ακόμη και σε κάποια δυσανεξία στη γλουτένη η τη λακτόζη.

Αυτή η χρόνια κατάσταση εντερικής δυσβίωσης και κάντιντα στο σώμα μας μπορεί να γίνει βάση πολλών σοβαρών ασθενειών, όπως αναφέρει η Gill Jacobs στο βιβλίο της ‘’Beat Candida’’ όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, άσθμα, χρόνια κόπωση, αρθρίτιδα, καρδιακές παθήσεις, προβλήματα νεύρων, διάφορες μορφές καρκίνου όπως του προστάτη, κατάθλιψη, σχιζοφρένεια και πολλές άλλες ασθένειες, όπως αυτισμός και άλλες παιδικές διαταραχές.

Αν έχετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα τότε καλό θα είναι να εξερευνήσετε την πιθανότητα καντιντιακής λοίμωξης στο πεπτικό σας σύστημα και να διορθώσετε το εντερικό σας περιβάλλον.
Εκτός από τα διάφορα συμπτώματα που θα σας δείξουν αν έχετε κάποιο τέτοιο πρόβλημα, υπάρχουν τεστ κοπράνων που μπορούν να εξακριβώσουν αν αυτό είναι έτσι και να δουν επίσης τι άλλο ίσως βρίσκεται στο έντερο.

Πολλοί ερευνητές ( Dr.Natasha Campbell – Mc Bride MD. Κάτοχος Πτυχίου Ιατρικής με μεταπτυχιακό τίτλο τόσο στη Νευρολογία όσο και την Ανθρώπινη Διατροφή) έχουν εξακριβώσει τη σχέση μεταξύ εντέρου και εγκεφάλου. Τα άτομα που έχουν κατάθλιψη πρέπει οπωσδήποτε να αποκαταστήσουν το εντερικό τους περιβάλλον ( την εντερική τους χλωρίδα).

Η συνεχείς ροή τοξινών στο σώμα των παιδιών, που προέρχεται από τον κάντιντα, αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες προβλημάτων μάθησης και συμπεριφοράς που παρουσιάζουν πολλά παιδιά σήμερα.
Το ίδιο συνένοχη θεωρείται και η υπερβολική κατανάλωση ζαχαρούχων τροφών που ευθύνεται για τα υψηλά και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα των παιδιών, γεγονός που κατά συνέπεια επιφέρει ακραίες διακυμάνσεις στην ψυχολογική τους διάθεση, και μπορεί με τον καιρό να εκδηλωθεί σε διαβήτη.

ΛΟΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΜΥΚΗΤΑ

Η αντιβίωση, το στρες και η λάθος διατροφή είναι τα κύρια αίτια αυτής της υπέρ εξάπλωσης του μύκητα Κάντιντα Αλμπικανς.

ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ: Όπως μας λέει η Dr Natasha Cambell η αντιβίωση σκοτώνει τα κακά βακτήρια αλλά μαζί με αυτά και τα καλά, δημιουργώντας ανισορροπία στη χλωρίδα του πεπτικού συστήματος. Δεν επηρεάζει όμως τον κάντιντα και έτσι στην έλλειψη των καλών βακτηρίων βρίσκει καθαρό έδαφος και εξαπλώνεται.

Είναι σημαντικό λοιπόν να αποφεύγουμε τις αντιβιώσεις όσο είναι δυνατόν, εκτός εάν είναι πραγματικά αναγκαίο. Τα αντιβιοτικά έχουν καταστροφικές συνέπειες όχι μονο στο έντερο, αλλα και σε άλλα όργανα και ιστούς.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια οι γιατροί δεν δίνουν αντιβίωση τόσο συχνά όπως άλλοτε στο παρελθόν. Εάν αναγκαστείτε να πάρετε αντιβίωση λόγο κάποιας σοβαρής απειλής είναι απολύτως απαραίτητο να παίρνετε συγχρόνως και προβιοτικά σε μορφή συμπληρώματος (κάψουλα) και τροφές που περιέχουν προβιοτικά ( κεφίρ , ξινολάχανο κ.α) και να τα συνεχίσετε και μετά το πέρας της αντιβίωσης τουλάχιστον για 8 εβδομάδες. Τα προβιοτικά επαναφέρουν τα ωφέλιμα βακτήρια που σκοτώνονται με την αντιβίωση.

Η Dr Sadra Cabot αναφέρει ότι το χρόνιο στρες η υπερένταση, είναι ακόμη ένας παράγοντας της επέκτασης του κάντιντα στο έντερο. Το άγχος προκαλεί διαταραχές του πεπτικού συστήματος . Δεν χωνεύεται καλά τροφή και αυτό δημιουργεί φλεγμονές .

Όταν είμαστε σε υπερένταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, το αίμα μας γίνεται πιο όξινο και σε συνδυασμό με την έλλειψη γυμναστικής κάνει το σώμα μας νωθρό. Όλο αυτό δημιουργεί το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη του κάντιντα.

Όπως είναι γνωστό χημικές αντιδράσεις συμβαίνουν στο σώμα συμφώνα με τη συναισθηματική κατάσταση μας. Όταν αισθανόμαστε ευτυχείς, «ορμόνες ευτυχίας» εκκρίνονται στην κυκλοφορία του αίματος, ενδορφίνες όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. Αυτές η ορμόνες μας κάνουν να αισθανόμαστε ευεξία και χαρούμενοι. Αντίθετα, όταν αφηνόμαστε στον φόβο, στο θυμό, στην αγανάκτηση, στην πικρία και σε άλλα αρνητικά συναισθήματα, εκκρίνονται άλλες χημικές ουσίες που δημιουργούν άγχος (στρες) όπως είναι η κορτιζόλη.

Επιπλέον πολλοί άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν το άγχος με παραγωγικό τρόπο, αλλά ξεδίνουν στο κάπνισμα, στο αλκοόλ, σε γλυκά και καφέδες, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω την τοξικότητα και θρέφουν τον μύκητα.

Συνεπώς είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους για να μειώσουμε το άγχος, η να το χειριζόμαστε καλύτερα.Στο σημερινό κόσμο που ζούμε , χρειάζεται να μάθουμε θετικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουμε το στρες. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, παράλληλα με τη σωστή διατροφή, είναι σημαντικό να κάνουμε σωματική άσκηση συχνά, αλλά και να εφαρμόζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μεθόδους που να μας βοηθάνε να μειώσουμε η να αποβάλουμε τις επιδράσεις του στρες από τη ζωή μας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που βοηθάνε σε αυτό, όπως η αυτοσυγκέντρωση, η γιόγκα, οι ασκήσεις αναπνοής, το σύστημα Tai Chi η άσκηση βαθιάς χαλάρωσης, το μασάζ, οι ευχάριστοι περίπατοι στη φύση, η συντροφιά με ευχάριτους ανσθρώπους, η μουσική, ο χορός το γέλιο. Όλα αυτά είναι τρόποι που βοηθούν να αποβάλουμε το άγχος από τη ζωή μας.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Για να αποβάλουμε τον μύκητα κάντιντα πρέπει να του στερήσουμε την τροφή του, να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να επανεισάγουμε τους καλούς μικροοργανισμούς στο σώμα μας, ώστε να δυναμώσει η καλή χλωρίδα στον γαστρεντερικό σωλήνα, και να επανέλθει η ισορροπία στο πεπτικό σύστημα.

Η άσκηση επίσης βοηθάει στην αντιμετώπιση του κάντιντα, όπως και η γενική αποτοξίνωση. Εάν έχετε εντοπίσει ότι έχετε σοβαρό πρόβλημα, τότε καλό θα είναι να δείτε κάποιον ειδικό όπως έναν γιατρό που να ασχολείται και με τις εναλλακτικές θεραπείες, που θα σας βοηθήσει άμεσα και σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες ειδικά αν είστε έγκυος η θηλάζουσα μητέρα.

 


Στόχος αυτού του κειμένου είναι να πληροφορήσει σχετικά με την ύπαρξη του μύκητα Κάντιντα την πρόληψη και αντιμετώπιση του. Και δεν επιχειρεί να αντικαταστήσει τον προσωπικό γιατρό σας.

ΝEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνεται πρώτοι όλες τις προσφορές και τις νέες παραλαβές μοναδικών προϊόντων