Αλεύρι Κεχριού 500 gr - Βιο-Υγεία
Για συνταγές Χωρίς Γλουτένη.
ΑΛΕΥΡΙ ΚΕΧΡΙΟΥ Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού, ήταν γνωστό στούς αρχαίους Έλληνες ,οι οποίοι το καλλιεργούσαν συστηματικά,κυρίως για την παρασκευή ψωμιού. (Ο πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ώς την ιδανική τροφή).
Υπάρχουν αναφορές στή βίβλο,για τη χρήση του κεχριού σε τύπο άζυμου ψωμιού Το κεχρί είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτείνης,είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα νιασίνη,φολικό οξύ και Β6. Περιέχει σίδηρο,ασβέστιο,κάλιο,μαγνήσιο,χαλκό και ψευδάργυρο.
Δεν περιέχει γλουτένη ,έτσι μπορεί να αντικαταστήσει το σιτάρι στο διαιτολόγιο ατόμων,τα οποία πάσχουν από κοιλιοκάκη η άλλης μορφής αλλεργία στο σιτάρι
Το Κεχρί είναι μια από τις αγαπημένες τροφές των χορτοφάγων,γιατί με τις φυτικές του ίνες δημιουργεί αίσθημα πληρότητας στο στομάχι,ενώ ταυτόχρονα εφοδιάζει τον οργανισμό με καλής ποιότητας πρωτείνη. Λόγω του μαγνησίου που περιέχει το κεχρί είναι κατάλληλο για αθλητες που προπονούνται εντατικά πχ ποδηλάτες ,δρομείς μεγάλων αποστάσεων οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν κράμπες στα πόδια.
Χαρακτηριστικά
- Συστατικά
- 100% Αλεύρι Κεχριού.
- Διατροφικός Πίνακας
- ΑΝΑ 100 gr Ενέργεια: 1582kj/378kcal - Πρωτεϊνες: 11,20γρ.-Φ.Ίνες: 8,50γρ - Υδατάνθρακες: 64γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα:0,60 g - Λίπη: 4,20γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:0,70 gr - Αλάτι: 0,01γρ.
- Βιολογικό
- ΝΑΙ